Abaligeti barlang

Mecsek / Fedezd fel

Fedezd fel

Abaliget - a barlangok világa

Ha szereted az utazást és az érdekes látnivalókat, akkor mindenképpen látogasd meg Abaligetet, amely egy festői kis falu Dél-Magyarországon. Az itt található barlangok igazi kincset jelentenek azok számára, akik szeretnének eltávolodni a város zajától és a természet szépségeit megismerni.

Miért érdemes Abaligetet választani?

Abaliget egy gyönyörű kis falu Baranya megyében, amelyet a barlangjairól ismernek. A faluban két barlang is található: a Világító és a Csodabogyós-barlang. Mindkét barlang lenyűgöző látványt nyújt azok számára, akik szeretnének elmerülni a föld alatti világban.

A Világító-barlang nevét a különleges megvilágításáról kapta, amely az egész barlangot bejárhatóvá teszi. A barlangban kristálytiszta tavacska és csodálatos cseppkőképződmények találhatók. A Csodabogyós-barlang nevét pedig az itt található ritka ásványokról kapta.

Ha megpihenne a föld alatti túrázás után, érdemes felkeresnie a falu központját, ahol megkóstolhatja a helyi specialitásokat, például a híres baranyai házikolbászt vagy a forróbbnál forróbb gulyást.

Mit kell tudni a barlangokról?

A barlangokat szakvezetővel lehet bejárni, így biztonságosan és érdekességekkel teli módon ismerhetjük meg a barlangok világát. A Világító-barlangba csak előzetes bejelentkezéssel lehet belépni, míg a Csodabogyós-barlang az év nagy részében látogatható.

Fontos megemlíteni, hogy a barlangokban állandóan 12-14 Celsius-fok van, így érdemes melegebb ruházatban érkezni. Az utazáshoz megfelelő cipőt és lámpát is ajánlott magunkkal vinni.

Hol szálljunk meg Abaligeten?

Ha Abaligetet választjuk úti célunkként, akkor érdemes egy helyi panzióban vagy szállodában megszállni. A faluban számos szálláslehetőség közül válogathatunk, amelyek között megtalálhatóak a kényelmes szobákkal és finom ételekkel rendelkező panziók és a modern szállodák is.

A közelben találhat

Abaliget közelében számos más látnivaló is található, amelyeket érdemes meglátogatni. Például a falu mellett húzódó Dráva folyó mentén található egy szép strand, amely nyáron nagy népszerűségnek örvend a helyiek és a turisták körében egyaránt.

Ha pedig érdekel a történelem, látogass el a közeli Siklósi Várba, amely egy régi, impozáns vár, ahol megtekintheted az egykori uralkodók életét bemutató kiállítást. Érdemes körülnézni a városban is, amely szintén számos látnivalóval rendelkezik, például a Szent István tér és a Gyógyfürdő.

Mit érdemes tudni a látogatás előtt?

Ha Abaligetet szeretnéd felkeresni, érdemes előre tervezni a látogatást, különösen a barlangok esetében. Javasoljuk, hogy előre foglalj idegenvezetőt a Világító-barlanghoz, hogy biztos lehess abban, hogy időben beléphetsz a barlangba.

Ha szeretnél pénzt spórolni, érdemes figyelni az időzítésre. Az idegenvezetések ára az év különböző időszakaiban változik, így érdemes előre tájékozódni az árakról és a nyitvatartási időkről.

Árlista | Házikó Orfű

350,– Ft idegenforgalmi adó / fő / éj 18 év felett

+36 70 / 904 52 34 | hello@haziko-orfu.hu

A foglalások kizárólag telefonon vagy e-mailen keresztül történhetnek.

[wpsbc-overview calendars="all" legend="yes" legend_position="top" start_year="0" start_month="0" history="1" tooltip="1" weeknumbers="no" language="hu"]

2 személy
ár / éjszaka

Ft. 23.000,–

minimum tartózkodás
3 éjszaka
2 személy

Ft. 69.000,–

további felnőtt személy
ár / éjszaka

Ft. 9.500,–

éjszakai árak gyerekeknek
4-töl 14-évig 

Ft. 6.000,–

éjszakai árak gyerekeknek
0-töl 3-évig 

Ft. 0,–