Két keréken

Mecsek / Fedezd fel

Fedezd fel

Biciklizni a Mecsekben - Egy Varázslatos Kaland

A Mecsek-hegység Dél-Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, tele varázslatos látnivalókkal, dús növényzettel és számtalan lehetőséggel a szabadidő aktív eltöltésére.

Miért érdemes biciklizni a Mecsekben?

A Mecsek-hegység csodás természeti környezete és változatos domborzata ideális helyet biztosít a kerékpárosoknak, hogy felfedezzék a környék szépségeit. A hegységben rengeteg útvonal áll a biciklizés szerelmeseinek rendelkezésére, amelyek különböző nehézségi szinteket és távolságokat kínálnak.

A legtöbb útvonal a völgyekben halad, ahol a látványos szőlőültetvények és gyümölcsösök mellett számos sziklaváron épült erődítményt is meg lehet csodálni. A hegycsúcsokra vezető utak nehéznek tűnhetnek, de a panoráma, amely az érintett területekről látható, kárpótol minden fáradtságért.

Milyen útvonalakat ajánlunk a Mecsekben?

Az egyik legnépszerűbb útvonal a Mecsekben a Pécs-Mecsek kerékpárút, amely 24 km hosszú, és Pécs központjától a Mecsek-hegyaljáig vezet. Az út egy része sík, más része pedig meredek domboldalakon halad. A kerékpárút mentén számos látványosságot és pihenőhelyet találunk, így kiváló lehetőség a Mecsek felfedezésére.

Egy másik ajánlott útvonal a Szekszárd és a Mecsek között vezet, és szintén számos érdekességet rejt magában. Az út hossza kb. 50 km, és egész évben járható. A hegy tetejéről számos kilátó biztosít csodálatos panorámát a környékre.

Milyen felszerelés szükséges a Mecsekben való biciklizéshez?

Az első és legfontosabb dolog a megfelelő kerékpár kiválasztása. A Mecsek-hegység területén javasolt a mountain bike használata, mivel ezek a kerékpárok jobban alkalmazkodnak a dombos terephez. Az optimális kerékpárfelszereléshez tartozik a sisak, a kesztyűk, a megfelelő cipők és a megfelelő ruházat, amelyek kényelmet biztosítanak és védelmet nyújtanak a lehetséges sérülések ellen.

Melyek a fontos biztonsági szempontok a Mecsekben való biciklizés során?

A Mecsekben való biciklizés során fontos betartani az alapvető biztonsági szabályokat. Mindig viseljünk sisakot, használjunk megfelelő biciklis lámpákat, hogy a sötétben is láthatóak legyünk, és tartsuk be az úthasználati szabályokat. Fontos, hogy az utakon való biciklizés során is figyeljünk a többi közlekedőre, és kerüljük az összeütközéseket.

Milyen érdekességeket találhatunk a Mecsekben?

A Mecsek-hegységben számos látványosság található, amelyeket a biciklizés során is megtekinthetünk. Például az Abaligeti-barlang és a Tettye-forrás a legnépszerűbb turisztikai célpontok közé tartoznak. A kerékpárosok számára ajánlott helyek közé tartozik továbbá a Havi-hegyi Kilátó, amelyből csodálatos kilátás nyílik a környékre.

Árlista | Házikó Orfű

350,– Ft idegenforgalmi adó / fő / éj 18 év felett

+36 70 / 904 52 34 | hello@haziko-orfu.hu

A foglalások kizárólag telefonon vagy e-mailen keresztül történhetnek.

[wpsbc-overview calendars="all" legend="yes" legend_position="top" start_year="0" start_month="0" history="1" tooltip="1" weeknumbers="no" language="hu"]

2 személy
ár / éjszaka

Ft. 23.000,–

minimum tartózkodás
3 éjszaka
2 személy

Ft. 69.000,–

további felnőtt személy
ár / éjszaka

Ft. 9.500,–

éjszakai árak gyerekeknek
4-töl 14-évig 

Ft. 6.000,–

éjszakai árak gyerekeknek
0-töl 3-évig 

Ft. 0,–