Óbánya a Mecsekben

Mecsek / Fedezd fel

Fedezd fel

A természeti kincs a Mecsek lábánál

Óbánya hosszú történelme és lenyűgöző természeti tája miatt egyre több látogatót vonz. A falu nevében szereplő “bánya” szó az itt található bányára utal, amelyből évszázadokon keresztül bányásztak aranyat, ezüstöt és ólmot. Az óbányai bánya egykor Európa legnagyobb aranybányája volt.

Az Óbánya Magyarországon található kisváros, amely híres a bányászati hagyományairól és bányájáról. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk Óbánya történelmét, látnivalóit és bányászatát.

Óbánya történelme

Az Óbánya történelme egészen a római korba nyúlik vissza, amikor a város a gazdag rézérclelőhelyei miatt vált ismertté. Az évszázadok során a városban folyamatosan bányásztak, ami az egyik fontos gazdasági központtá tette a régiót. Ma Óbányában még mindig sok látható maradvány van a múltból, például régi bányászati berendezések és az 18. és 19. századi épületek.

A bányászat és a bánya mindig is fontos része volt Óbányának. A látogatók meglátogathatják a régi bányaüzemeket és többet megtudhatnak a város bányászati történelméről. A bánya túra élményt nyújt, ahol a látogatók elmerülhetnek a bányászat világában, és többet megtudhatnak a bányászok munkakörülményeiről.

Látnivalók Óbányában:

A bányászat mellett Óbányának sok más érdekes látnivalója is van. Ezek közé tartozik többek között:

  • Óbányai templom: A templom a 13. században épült és egy lenyűgöző példája az akkori építészetnek.
  • Óbányai múzeum: Itt többet lehet megtudni Óbánya történelméről és bányászatáról. Van egy nagy eszköz- és berendezésgyűjtemény, amelyeket a réz előállításakor használtak.
  • Kilátópont: A kilátóponttól gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező tájra.
  • A természet Óbánya körül: Óbánya környéke erdőkkel, dombokkal és folyókkal van tele. Itt lehet túrázni, horgászni vagy egyszerűen élvezni a természetet.

Árlista | Házikó Orfű

350,– Ft idegenforgalmi adó / fő / éj 18 év felett

+36 70 / 904 52 34 | hello@haziko-orfu.hu

A foglalások kizárólag telefonon vagy e-mailen keresztül történhetnek.

[wpsbc-overview calendars="all" legend="yes" legend_position="top" start_year="0" start_month="0" history="1" tooltip="1" weeknumbers="no" language="hu"]

2 személy
ár / éjszaka

Ft. 23.000,–

minimum tartózkodás
3 éjszaka
2 személy

Ft. 69.000,–

további felnőtt személy
ár / éjszaka

Ft. 9.500,–

éjszakai árak gyerekeknek
4-töl 14-évig 

Ft. 6.000,–

éjszakai árak gyerekeknek
0-töl 3-évig 

Ft. 0,–