Orfű a Mecsekben

Mecsek / Orfű

Fedezd fel

Orfű - A Dél-Dunántúli régió gyöngyszeme

Orfű egy kis falu Dél-Dunántúlon, Baranya megyében. A település festői környezetben, a Mecsek hegység lábánál található, és nagyon népszerű turisztikai célpont a régióban.

Orfű természeti kincsei

Az egyik legfőbb ok, amiért érdemes ellátogatni Orfűre, az a természet szépsége. A település a Mecsek hegység szívében fekszik, és csodálatos környezettel büszkélkedhet. Az egyik legismertebb természeti látványosság a Pécsi-tó, amely a falutól pár perces sétára található. A tó körül egy gyönyörű park található, amely ideális a pihenésre és a kirándulásra.

A Mecsek-hegységben található Orfű körül számos turistaútvonal található, amelyek lehetővé teszik a természet közelségének élvezetét. A környéken számos sziklamászó hely található, amelyek kihívást jelentenek azok számára, akik szeretnének próbára tenni magukat.

Orfű történelmi érdekességei

Orfűnek gazdag történelme van. Az 1300-as években a település az egyik legfontosabb központ volt Baranya megyében. Az itt található kastélyok és templomok egyedülállóak, és számos érdekes történetet rejtnek.

A Mecsek hegységben található egyedülálló barlangok és vízforrások is láthatóak Orfű közelében. A környék híres termálforrásairól ismert, amelyek régóta vonzzák a turistákat.

Orfű szabadidős tevékenységei

Azok számára, akik kalandra vágynak, Orfű egy számos szabadidős tevékenységet kínáló helyszín. A téli hónapokban a szánkózás és korcsolyázás kedvelt tevékenység a környéken. Nyáron pedig lehetőség van vízisportokra, mint a vitorlázás és a kenuzás. Azok számára, akik szeretik a kihívásokat, az Orfűi Fesztiválak kiváló lehetőséget kínál.

 

Orfű gasztronómiai különlegességei

Orfű nem csak a természet és a történelem szerelmeseinek ideális úti cél, hanem a gasztronómiai élmények kedvelőinek is. A környék híres a helyi ételek és italok széles választékáról. Az itt élők nagyra értékelik a minőségi, helyi termékeket, így ételeik és italaik igazi ízélményt nyújtanak.

Az Orfű és környéke termelőinek és kézműveseinek termékei az egyik legjobb dolog, amit a településen megkóstolhatunk. Az itt készített sajtok és borok kiváló minőségűek, és garantáltan felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtanak.

Árlista | Házikó Orfű

350,– Ft idegenforgalmi adó / fő / éj 18 év felett

+36 70 / 904 52 34 | hello@haziko-orfu.hu

A foglalások kizárólag telefonon vagy e-mailen keresztül történhetnek.

[wpsbc-overview calendars="all" legend="yes" legend_position="top" start_year="0" start_month="0" history="1" tooltip="1" weeknumbers="no" language="hu"]

2 személy
ár / éjszaka

Ft. 23.000,–

minimum tartózkodás
3 éjszaka
2 személy

Ft. 69.000,–

további felnőtt személy
ár / éjszaka

Ft. 9.500,–

éjszakai árak gyerekeknek
4-töl 14-évig 

Ft. 6.000,–

éjszakai árak gyerekeknek
0-töl 3-évig 

Ft. 0,–