TV torony

Mecsek / TV torony

Fedezd fel

TV torony Pécs: A város jelképe

A Pécsi TV torony az egyik legismertebb és legjellegzetesebb épülete a városban. A magas torony az ég felé tör, és már messziről látható, így az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság.

TV torony Pécs története

A Pécsi TV torony az 1970-es évek elején épült. Az építés célja az volt, hogy javítsa a városban a televízióadás minőségét. Az eredeti terv azonban nem számolt azzal, hogy a torony egyben turisztikai látványossággá is válik. Az épület a város ikonikus jelképévé vált, és mára már elengedhetetlen része a városképnek.

A torony belső terei

A TV torony magassága 197 méter, és a látogatók lifttel juthatnak fel az épület tetejére. Az épület 2. szintjén található a Kiállítóterem, ahol a látogatók megismerhetik a TV torony történetét, valamint bemutatják a torony működését. Az első szinten található a Műszaki Szolgáltató Központ, amely az épület üzemeltetésével foglalkozik.

A látogatók az épület tetejéről csodálatos kilátást élvezhetnek Pécsről és környékéről. Az időjárástól függően akár 80 kilométerre is ellátni a környéket. A kilátóból meg lehet figyelni a város forgalmát, a közeli hegyeket, valamint a környező falvakat és városokat.

Turisztikai tevékenységek

A TV toronyban számos turisztikai tevékenységet lehet folytatni. Az épületben található egy kávézó, ahol a látogatók megpihenhetnek és élvezhetik a kilátást. Emellett a toronyban számos szervezett program is várja a turistákat. Például éjszakai kilátás, madártávlati fotózás, valamint a torony tetejéről való ejtőernyős ugrás is elérhető.

A TV torony fontossága

A Pécsi TV torony nem csak turisztikai látványosság, hanem fontos technikai központ is.

A TV toronyban található antennák és műszerek az egész régióban szolgálják a televízió- és rádióadásokat. Ez azért fontos, mert az adások minősége és elérhetősége a térségben nagymértékben függ az épületben található berendezésektől. Emellett a TV torony a város fejlődésének fontos szimbóluma is.

Összefoglalva, a TV torony Pécs egyik legismertebb és legfontosabb épülete. Az épület nem csak turisztikai látványosság, hanem technikai központ is, amely fontos szerepet játszik a térség adásainak minőségében és elérhetőségében. Ha Pécsen jársz, mindenképpen látogass el a TV toronyba, és élvezd a csodálatos kilátást a városra és környékére!

Árlista | Házikó Orfű

350,– Ft idegenforgalmi adó / fő / éj 18 év felett

+36 70 / 904 52 34 | hello@haziko-orfu.hu

A foglalások kizárólag telefonon vagy e-mailen keresztül történhetnek.

[wpsbc-overview calendars="all" legend="yes" legend_position="top" start_year="0" start_month="0" history="1" tooltip="1" weeknumbers="no" language="hu"]

2 személy
ár / éjszaka

Ft. 23.000,–

minimum tartózkodás
3 éjszaka
2 személy

Ft. 69.000,–

további felnőtt személy
ár / éjszaka

Ft. 9.500,–

éjszakai árak gyerekeknek
4-töl 14-évig 

Ft. 6.000,–

éjszakai árak gyerekeknek
0-töl 3-évig 

Ft. 0,–